Villa İçin Havuz Önerileri
Villalar için havuz inşa ettirmek isteyen kişilerin ilk olarak önem verecekleri konulardan birisi de yüzme, egzersiz, eğlence ve de dinlenme tarafından ortak bir ortam yaratılmasıdır.
Havuz Yaptırırken Nelere Dikkat Etmelidir?
İnşa edilecek havuzlardaki güvenlik önlemlerinin tam olması gereklidir. Havuzlar insanların arzu ve de ihtiyaçlarına giderecek bir büyüklükte olması gereklidir. Havuzun yapılacağı yerin geniş olması halinde, havuzu fazla büyük yapmak yerine normal bir boyutta yaptırmak ve de geriye kalan yere duş, sauna, soyunma kabini ve de rahatlamak için bir oturma grubu ile tamamlamak oldukça mantıklı olmaktadır. Havuz inşasında yeni kuşak ısıtma ve de arıtma sistemleri de yer alması gereklidir. Bu sistemler havuza hijyen, sağlık ve de konfor kazandırmaktadır. Havuzda kullanılan faklı efektler, farklı tarzdaki aydınlatma, dalga oluşturma sistemleri, köşeli veya köşesiz değişik şekiller havuza ve de çevresine oldukça güzel bir görünüm sağlamaktadır. Havuzun biçimi seçildikten sonra çevresine tahta Ya da taş malzemeden yapılmış güneşleme alanları havuza oldukça güzel bir hava katmaktadır. Havuzun genişliği ve de biçimine karar verildikten sonra havuz zeminin ve de duvarları için kullanılması gereken malzemenin fiberglas, vinil, seramik, neolit, tarzında olan birçok ürünler arasından nitelikli ve de dayanıklı olacak biçimde seçilmesi ve de garanti kapsamında olmasına çok dikkat edilmesi gerekmektedir.
Villa Havuzu Çeşitleri Nelerdir?
Villa havuzları, havuz inşası çeşitlerine göre üçe ayrılmaktadır. Bunlar açık, kapalı ve de üzeri kapatıla bilen havuzlardır. Havuzun çanağının konumu ele alındığında, toprak zeminin üstüne hafriyat işlemi gerçekleşmeyerek inşa edilmekte olan villa havuzları ve toprağın içine hafriyat işlemi gerçekleşerek inşa edilen villa havuzları diye iki kısma ayrılmaktadır. Havuzun taşma sistemine göre bölümlendirildiğinde ise taşmalı sistem villa havuzu ve de skimmerli villa havuzu olarak iki farklı bölümlendirme görülmektedir. Havuz için kullanılacak suyun cinsine göre ise tatlı su kullanılan yüzme havuzu ve de deniz suyu kullanılan yüzme havuzu karşımıza çıkmaktadır. Bölümlendirme havuzun beslenme sistemine göre yapılmasında, dipten, tabandan beslemeli ya da yandan, duvardan beslemeli iki çeşit havuz bulunmaktadır. Aynı bölümler dezenfeksiyon sistemine göre de yapılır ise;
- kimyasal maddeler ile arındırma işlemi yapılan villa havuzları,
- dozaj pompalarına sahip kiyasal dozlama havuzları,
- otomatik kimyasal dozlama havuzları,
- brominatör klorinatör cihazları aracılığı ile dezenfeksiyon işlemi yapılmakta olan havuzlar,
- elektrofizik sistemleri ile dezenfekde yapılan havuzlar ve de
- ultraviyole ile dezenfeksiyon işlemine bağlı tutulmakta olan villa havuzları olmak üzere 6 havuz çeşidi ile karşılaşırsınız.
Villa Havuzu Yapımında Seçilebilecek Ek Unsurlar Nelerdir?
Havuz inşasında arzu edildiğinde seçilerek havuza ek yapılabilecek olan, birden fazla seçenek bulunmaktadır. Villa havuzunuzun derinliğini en az 3,4 olarak, inşa edilerek atlama havuzu haline getirilmektedir. Şayet sığ bir havuzda yüzmek istemiyorsanız derinlik 1,3 m den fazla yapılarak derin havuzlar sınıfında bir yüzme alanına sahip olabilirsiniz. Villa havuzların derinliğinin değişmesi istenirse havuzun tabanına yüksekliği ayarlanabilen bir ara taban yaptırabilirsiniz. Bundan dolayı da suyun derinliğini istediğiniz biçimde değiştirmek mümkün olmaktadır. Sığ havuz inşa ettirmek isteyen insanlar için derinliği 0,6m ile 1,3m arasında yapılmalıdır.
Villa Havuzlarında Farklı Alternatifler
Dalga seven insanlar, havuz inşası sırasında dalga havuzu yaptırabilmekteler. Dalga havuzunun yapılmasında suyun derinliği, suyun doldurulup boşaltılması ve de farkı oluşturmakta olan hacmin depolanması sayesinde değişmektedir. Dalga odasıyla birlikte havuzun tüm bölümleri sürekli olarak temiz suyun sirkülasyonuna bağımlı tutulmasıdır.
Su eğlendiricilerini seven insanlar için de havuz inşası sırasında su altı istasyonu, akıntı kanalı, dip püskürtücü, karşı akım tesisatı biçiminde farklı seçenekler bulunur. Villanın havuzunda su kaydırağı arzu edilmesi halinde derinlik 1 m ve de su alanı 4×6 m olması gereklidir. Su kaydıraklarında temiz su ya da havuz suyu kullanılması gereklidir. Arzu edildiğinde villa havuzunun yanına çocuk havuzu ve de ayak yıkama havuzu da ek olarak yapılabilmektedir.
Kaliteli Havuz Yapımında En İyi Seçenek Tema Havuz
Uzun senelerdir havuz sektöründe oldukça iddialı çalışmalara öncü olan tema havuz, havuz inşası konusunda ilk olarak gelen şirketler arasında yer almaktadır. Çalışmakta olduğu deneyimli ve de uzman kadrosu ile inşa etmiş olduğu modern ve de teknolojik havuzlarla oldukça başarılı villa havuzları meydana getirerek kendini kanıtlamıştır. Sizlerin de villanızın bahçesine havuz inşa ettirmeyi arzu ediyor iseniz www.temahavuz.com.tr web sitemizden işletmemizle iletişime geçerek en güvenilir ve de dekoratif havuz örneklerimiz içinden beğendiğinizi seçerek itimat ile işletmemize yaptırabilirsiniz.