Havuz Kimyasalları Kullanılmadığında Nelerle Karşılaşılır?
Havuzları temizleme kimyasalları havuzun temizlenmesi, hijyenik bir duruma gelmesini ve havuza toz girmesinin önlenmesi kapsamında mühim öğeler ile birlikte Sağlık Bakanlığı aracılığı ile belirlemiş olduğu kaidelere uyulması kapsamında da kullanımı sağlanması mecburi olan maddeler olmaktadır. Havuz kimyasalları aynı zamanda havuz içerisine toz girmesini de önlemek ile beraber alanın iyileşmesi, temizlik fiyatının azaltılması, ısıtma fiyatlarının düşürülmesi ve enerji tasarrufu mevzusunda da kullanımı sağlanması gerekli olmaktadır.
Kapalı yüzme havuzu etraftan tesir almadığı için suların çok buharlaşmasına sebep olmaktadır. Bu durum da enerji kaybı meydana çıkarmaktadır. Nem kontrolünü sağlayabilmek adına havalandırmanın açık durumda olması da oldukça çok buharlaşmaya neden olur. Açık yüzme havuzunda ise enerji kaybı ve buharlaşma havuz sıcaklığı, rüzgar hızı, sıcaklık, nem gibi dış etmenlere dayalı olmaktadır. Kimyasal kullanımı sağlamak ısıtma fiyatlarında yüksek ölçüde tasarruf sağlamanın yanında havuz sıcaklığını da 8 ile 10 derece artırmaktadır. Boş yere suyun buharlaşmasının da düşürülmesini sağlamakta olan kimyasallar olmak ile beraber bu kimyasallar başka temizlik kimyasallarının kullanımı sağlanmasında da tasarruf sağlamaktadır. Örnek verir isek; buharlaşma fazla olan bir havuzda bir galon klor bir iki saat içerisinde buharlaşır iken kimyasal kullanımı sağlanarak buharlaşma azaltılır ise bu kullanım 1 hafta dahi sürmeyebilmektedir.
Havuz temizleme kimyasalları da klor, ph ayarlayıcı kimyasallar, yosun engelleyiciler ve başka temizleme kimyasalları olmaktadır. Bu havuz temizleme kimyasallarının kullanımının sağlanmaması da havuzların pislenmesine, hijyene muhtaç olmasına ve kirli olmasına neden olabilmektedir. Havuzun klor düzeyi, ph dengesi ve benzeri gibi hususiyetleri Sağlık Bakanlığı aracılığı ile belirlenmiş olan miktarlarda olması kesinlik ile zorunlu olmaktadır. Havuz temizleme kimyasallarının kullanımı sağlanmaması havuzun Sağlık Bakanlığı aracılığı ile belirlenmiş olan ölçülerin sağlanmıyor olmasına neden olmaktadır.
Havuzların ph değerlerinin düşük ya da yüksek olması durumu da havuzların zarar görmesine neden olabilmektedir. Yalnızca havuz üstünde de olmamak ile beraber kişiler üstünde de gözde yanma, kızarma, ciltte kaşınma, kuruma ve benzeri gibi etmenler yaratabilmektedir. Mayo ya da bikinilerin de aşınmasına sebebiyet verebilmektedir. Aynı zamanda ph değeri yüksek ise klor da oldukça tesirsiz kalmaktadır.
Havuz kimyasalları ya da havuz kimyasalları kullanılmadığı zaman neler ile karşılaşılır hakkında bilgi sahibi olmak ya da daha çok bilgiye gereksinim duyuyor iseniz anında irtibat formumuzu doldurarak, info@temahavuz.com.tr e-posta adresinden yazarak ya da 0 216 529 00 37 telefon numarasını arayarak firmamız ile irtibata geçebilirsiniz.