Havuz Nasıl Kurulur?
Pek çok kişiler müstakil bir evi veya villası var ise bir havuz yaptırma kararı vermekte. Projesi tamamlandıktan sonra yeni yüzme havuzunuzun ne kadar fiyata mal olacağını öğrendikten sonra çoğu kişinin aklındaki sonraki düşünce, bahçeme bir havuz yaptırmak ne kadar sürer sorusu olmaktadır. Bir havuzun yapılması ne kadar sürer, çeşitli faktörlere bağlı olmaktadır. Bu faktörler planlama süreci, yeni havuz veya mevcut havuzun yenilenmesi, havuz tipi, hava koşulları ve bunun gibi faktörlerdir.
Tasarım Süreci ve Doğru Zamanlama
Havuz konusunda profesyonel olan havuzunuzu yaptırdığınız kişiye tasarım süreci devam eder iken ne kadar zaman içerisinde gerçekleşeceğini sorunuz. Önemsiz gecikmelerin önlenmesi ve tabii ki hayal kırıklığına uğramamak adına tasarım ve yapım prosedürünün ne kadar zaman içerisinde gerçekleşeceği mevzusunda kesin beklentiniz olması önem teşkil eden bir husustur. Havuzunuzu inşa edecek kişinin sonrasında ise bina onayı alabilmesi için konseye gönderilmekte olan mühendis planlarını ve çalışma çizimlerini alması gerekmektedir. Havuz nasıl kurulur sorusunu sormakta olan kişilerin havuz türüne dayalı olarak zaman sürecinin değişmekte olduğunu bilmesi gerekmektedir. Beton havuzların yapım işlemi, daha önce hazırlanmış yer üstü ve yer altı havuzlarından beklendiği üzere daha fazla zaman almaktadır.
Beton Havuzunun Kurulması
Öncelikli olarak ekskavatörler, drenaj katmanları, iskelet ve sıhhi tesisat işlemleri yapılmadan ilk olarak havuz için delik açılacaktır. Bu adımda, betona sprey işlemi uygulanıp kür haline gelebilmesi için zaman gerekmektedir. Bu uygulama 3 ile 4 hafta aralığında sürebilmektedir. Son uygulamalar gerçekleşmeden ilk olarak betonun sertleşmiş hale gelmesine izin verilmesi gerekmektedir. Son uygulama detayları arasında ise döşeme, başa çıkma, asfaltlama, eskrim ve benzeri gibi uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulama süreci ise 4 ile 6 hafta aralığında sürebilmektedir. Bu sebep ile görünebilir bir havuz elde edebilmek için 4 ile 6 ay içerisinde hazır bir hal almasını beklemeniz gerekmektedir.
Prefabrik Havuzların Kurulumu
Prefabrik havuzlar beton havuzlara nazaran oldukça daha hızlı bir şekilde kurulabilmektedir. Yer üstüne inşa edilecek havuz ise 1 ya da 2 gün içinde kurulabilmektedir. Fakat kalıcı bir inşa olabilmesi için havuzun etrafında bir çit yerine daha fazla havuz çitleri olması gerekmektir. Alanda, daha önce yapım işlemi gerçekleşmiş bir havuz inşa ediyor iseniz, gerçekleşebilecek bir yağış yapım sürecini 2 haftaya kadar geciktirebilmektedir. Çünkü havuzun boşalması için zaman gerekmektedir. Havuz nasıl yerleştirilir sorusuna cevap aramakta olan kişilerin havuz biçimi, genişliği, boyutu, şekli ve yerleşimine karar verdikten sonra havuzun ne zaman inşa edileceğine karar vermek bir sonraki aşama olmaktadır. Oldukça fazla şirket, hava durumunu kontrol etmeksizin sene boyunca havuz inşa ederler. Bunun ile beraber bazı mevsimlik yapım değişikliğini dikkate almak isteyebilmektesinizdir. Sonbahar ve kış aylarında havuzu yapmak daha faydalı olur mu? İlkbahar ve yaz nasıl? Her mevsim, özenle tartılması gerekmekte olan önem teşkil eden bir eksi ve artılar dizelge sunmaktadır.
Havuz Kurulumu İçin Yılın En İyi Zamanı
Bazı kişiler ilkbahar mevsiminde havuz inşa etmenin ideal olduğunu düşünmektedir. Bunun nedeni ise oldukça sıcak yaz mevsiminde yeni bir hal almış bahçenizin keyfini çıkarmak için imkan sağlaması olmaktadır. Birçok insan bu düşünceye sahip olmasından dolayı havuz inşa etmekte olan firmalar, çalışanlar genellik ile ilkbahar mevsiminde oldukça yoğun bir programa sahip olmaktadır. Aynı zamanda nisan yağmurlarının da taşma ve havuz yüzeyini yumuşatmaya sebep olmasından dolayı havuz yapımında gecikmelere sebep olduğu da bilinmesi gerekmektedir.
Yaz Ve Güz Aylarında Havuz Kurdurmak
Yaz mevsiminde havuz inşa ettirmek istiyor iseniz bu durumun havuz inşa eden kişiler için çok fazla yoğun bir zaman olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Yaz mevsiminde havuz inşa ettirmeye karar vermiş iseniz programınızı sezonun sonuna doğru ayarlayınız.
Sonbahar mevsimi, hava koşulları sabit olduğu için havuz yapımı için de sabit bir ortam sunmaktadır. Taban kuru olduğu için oldukça hızlı, basit ve kolay bir kurulum süreci sağlamaktadır. Aynı zamanda bitki örtüsü de bütün mevsim koşullarına göre daha ideal bir düzeyde olmaktadır. Bu durum da yeni yapılacak arka bahçenize ağaçlar ve çalılar dikmek için kısacası süslemek adına oldukça iyi bir zaman olmaktadır. Maddi açıdan da sonbahar ve kış mevsimi kurulum maliyetinin en düşük olduğu mevsimlerdir. Havuz inşası gerçekleştirirken indirimli fiyatlardan yararlanmak istiyor iseniz de kış mevsimini tercih etmeniz sizin adınıza daha iyi olacaktır. Firmamız ile irtibata geçerek özel kampanyalarımızdan haberdar olabilir ve son zamanların trendleri ile ilgili de bilgi sahibi olabilirsiniz.