Havuz Pompalarının Çalışma Prensibi Nedir?
Havuz sistemlerinin nasıl çalıştığı ile ilgili pek çok bilgiye ulaşmak muhtemel olmaktadır. Fakat tam anlamı ile nasıl çalıştığı konusunda hiç kimse tatmin edecek bir bilgi veremez. Havuzun çalışma prensibi son derece basit olmaktadır. Basit bir mantığa dayanmakta olan su devir daim ve pompalama sistemleri ile çalışmasını gerçekleştirmektedir. Bu öğelerin yanında dezenfekte çalışmaları ve pis su atımı gibi küçük ayrıntılar yer almaktadır. Havuz çalışma sistemini anlayabilmek ve havuzu kullanmakta daha çok haz alabilmek adına çalışma prensibini öğrenmek sizin adınıza daha çok heyecan vermektedir. Havuz ömrünü ve elverişliliğini yükseltmek adına kullanım sağlamayı ve çalışma düzeneğini bilmek son derece mühim olmaktadır. Havuz pompasının monte edilmesinden bakımına kadar bütün şeyler uzman kadro aracılığı ile gerçekleşmektedir.
Havuz İçerisinde Kullanılan Malzemeler
Masaj havuzları, skimmer ( taşmalı tip modelde bulunmamaktadır.), düzey kontrolü, pompa, ısı pompası, drenaj, filtre, ışıklandırma, emiş otomatik havuz robotu, dezenfeksiyon, ışık bağlantı kutusu, elektrik panosu, booster pompa ( vakum temizleyi için) ve bu öğelerin yanında çevre düzenlenmesinde kullanımı sağlanabilecek pek çok malzeme yer almaktadır. Peyzaj ve aydınlatma adına aynı zamanda gerekmekte olan ürünler yer almaktadır. Havuz malzemeleri temel olarak havuz gereksinimine ve bünyesine uygun olarak farklılık göstermektedir.
Su Devir Daimi
Havuz skimmeri aracılığı ile havuz homojenliği ve temizlenmesi sağlanmaktadır. Yüzey kısımdaki suyu toplayıp filtreye doğru taşıyıp haznesinde yaprak, poşet ve çöp gibi öğeleri tutmaktadır. Dipte yer almakta olan emiş ızgarası aracılığı ile aynı biçimde kullanımı sağlanarak dipteki su temizlenmektedir ve homojen olarak dağıtılmaktadır. Havuz içinde kullanımı sağlanan kimyasal ve ısı homojen olarak dağıtılmasında skimmerin son derece yüksek tesiri bulunmaktadır.
Havuz Suyunun Filtrelenmesi Ve Isıtılması
Havuzu oluşturmakta olan esas ekipmanlar içerisinde havuz pompası ve filtre yer alabilmektedir. Havuz pompaları suyu pompalayıp filtrelere göndermektedir. Bunun ardından gelen su burada filtrelerden geçirilip yabancı öğeler toplanmaktadır. Yer alan sepet aracılığı ile burada toplanmış olan yabancı öğeler daha sonrasında atılmaktadır. Havuz adına pompa bütün anlamı ile vücuttaki kalp işlevini görür. Filtre ise böbrekler gibi çalışmakta ve suyu temiz tutar. Havuz pompalarının kapasitesi filtrenin kapasitesine uygun olarak ayarlanır. Havuz sıcaklığı filtrelerden geçmekte olan suyun ısı pompalarında ısıtılmasının ardından eşit bir biçimde dağıtılması ile sağlanmaktadır.
Havuz Suyunun Temizliği Ve Kullanılan Kimyasallar
Havuz sularının sıcaklıkları kadar içinde kullanımı sağlanan kimyasallarda son derece mühim olmaktadır. Sıhhatli ve uzun bir zaman boyunca kullanımı sağlanabilmek adına kimyasal kullanılmasına ve temizliğe son derece özen gösterilmesi gerekmektedir. Kimyasal kullanımı sağlamada su ölçüsüne uygun olarak tercih yapılması gerekmektedir. Sistemli olarak temizlenmeli ve kimyasallar ile dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Bakım adına gerekmekte olan kısımlar içerisinde oldukça mühim olan noktalar pompa ve filtre olmaktadır. Sistemli olarak kontrolü sağlanmalı ve bakımı gerçekleşmelidir.
Havuz Pompasını Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Havuz pompalarının kullanımını sağlar iken ilk olarak emiş ve basma gücünün filtre kapasitesine mütenasip olması gerekir. Yüksek debili pompa kullanımı sağlanır iken kapalı ya da yarı kapalı pozisyonda minimum 5 saniye kadar bekledikten daha sonra tam açık pozisyona alınması gerekmektedir. Pompaların devrini bütün anlamı ile alması adına bu uygulamanın gerçekleşmesi gerekir. Pompanın susuz olarak asla çalıştırılmaması gerekmektedir. Pompa emiş vanası açıldıktan daha sonra da çalışır iken asla kapatılmaması gerekmektedir. Su filtresinin dolmasını beklemeli ve bunun ardından uygulama gerçekleşmelidir. Pompanın yerleştirilmiş olduğu noktalar katiyen nemli olmaması gerekmektedir. Aynı zamanda pompaların motor bölümü suya karşıt sağlam olacak bir biçimde korumaya alınması gerekmektedir. Pompaların yükseklikleri 3 m’ den çok olması halinde tam anlamı ile verim alınamayacaktır. Pompaların motor arkası pervanesinin muntazam bir biçimde soğutma gerçekleştirebilmesi adına yeterli havayı alabilecek biçimde yerleştirilmesi gerekir. Pompaların motorunun su alması ya da pervanenin iyi bir şekilde yerleştirilmemesi gibi hususlarda havuz pompalarının yanması ile neticelendirilebilir. Havuz pompalarının emiş hızları 1.5 m/s, pompalama hızları ise 2.5 m/s kadar olmaktadır.
Havuz Pompalarının Teknik Özellikleri Nelerdir?
Havuz pompası aşınmadan etkilenmemekte olan bir üründen gerçekleşmiştir. Aynı zamanda sessiz çalışır ve titreşim de yapmamaktadır. Monte edilmesi uzman kadro aracılığı ile gerçekleşmesi gerekmektedir. Motor pervanesi pompayı son derece serin tutabilecek bir biçimde tasarlanmıştır. Bakım masrafı esas olarak normal su pompasının motorundan daha mütenasip olmaktadır. Deniz suyu içerisinde kullanımı sağlanabilir. Pompa bağlantısı ve ürünleri kesin orijinal olmaktadır. Kullanımı sağlanan ürün dezenfekte edilebilmekte ve havuz suyuna mantar ve bakteri bulaştırmamaktadır. Havuzların tüm bölümüne eşit bir biçimde suyu dağıtmaktadır. Filtre ve sepet içerisinde olarak bir paket durumunda alınması gerekmektedir. Filtre kapasitesi ile havuz pompasının kapasitesi kesin olarak uyumlu olması gerekmekte ve senkronize çalışması gerekir. Havuz pompasının değişik boyut ve kapasitede modelleri yer almaktadır. Firmamız ile iletişime geçerek havuz malzemelerine ulaşmanız mümkündür.