Şişme Havuzlar Nasıl Kolayca Şişirilebilir?
Çocukların eğlenebilmesi için oldukça kullanışlı olan şişme havuzlar farklı boyutlarda size sunulur. Havuz nasıl şişirilir sorusu ise şişme havuz alanların merak ettiği bir noktadır. Boyutlarının farklı olması şişirme işleminde farklı seçenekler çözüm yolları sunar. Manuel ve elektrikli el pompaları şişme havuzların şişirilmesinde sıkça kullanılan araçlardandır. Bunun yanı sıra kompresörler aracılığıyla da havuzlar şişirilebilir.
Şişme Havuz Nedir?
Her yaş grubunun içerisinde keyifli vakit geçirebileceği şişme havuzlar plastik malzemeden üretilir. İçerisine hava doldurarak şekillenen şişme havuzlar bahçe, teras ya da banyolarda kullanılabilir. Farklı şekillerde üretilen şişme havuzlar özellikle çocukların dikkatini çeker. Kare, dikdörtgen ve yuvarlak şekilde tasarlanan ürünün en merak edilen noktası şişme havuz nasıl şişirilir sorusudur. Bu işlem gerçekleşirken genellikle havuz şişirme pompaları kullanılır.
İlginizi Çekebilir;
Şişme Havuzları Neden Tercih Etmeliyim?
Şişme havuzların kullanımı oldukça kolaydır. Maliyet olarak külfet içermeyen havuzlar yer tasarrufu sağlar. Temizlik ve bakım anlamında ek bir fiyat ayırma şişme havuzlar taşınabilir özelliğe sahiptir. Beton havuzlara kıyasla tedarik etmeniz oldukça kolaydır. Uzun ömürlü olmasa da yaz aylarında çocuğunuzla kaliteli vakit geçirmenize yardımcı olur ancak havuz nasıl şişirilir sıkça merak edilir.
Şişme Havuz Nasıl Şişirilir?
Havuz nasıl şişirilir sorusu sıkça sorulur. Şişme havuzlar şişirilirken havuz pompası, kompresör, el ya da ayak pompası kullanılır. Ancak şişme havuzun kurulacağı zeminde sivri köşeli aletlerin olmaması gerekir.
Plastik bir yapıya sahip olan şişme havuzlar delici ve kesici nesnelere karşı dayanıklı olsa da fazla basınç ürünü delebilir. Bu nedenle havuz nasıl şişirilir sorusundan daha önemli olan şişme havuzun konumlanacağı yerdir.
Şişme Havuzların Bakımı Nasıl Yapılır?
Havuz bakımı özelikle çocuk sağlığı için önem arz eder. Şişme havuzlarda yapılan bakım normal havuzlara göre oldukça basittir. İlk olarak havuz içerisindeki su vana kısmının açılmasıyla boşaltılır. Su tamamen boşaltıldıktan sonra sabunla her bir bölge fırçalanır. Plastiğin yapısı kimyasal ürünlere uygunsa suya klor konularak dezenfekte işlemi tamamlanır. İlaçlar kullanıldıktan sonra şişme havuza doldurulan suyun pH değeri mutlaka ölçülmelidir.
Şişme Havuzların Dayanıklılığı ve Ömrü
Yumuşak tabanlı olan şişme havuzlar oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir. Plastik yapıları sayesinde içerisinde hareket anlamında kısıtlama yoktur. Kullanım ömrü olarak fiyat performans ürünü olan şişme havuzlar ürün kılavuzuna uygun kullanılmalıdır.
Düz zeminlerde kullanılması önerilen şişme havuzları sık kullanılacaksa şişirilmiş halde bırakmak ömrünü uzatır. Ömrünü uzatmak için yapılanlardan biri de şişme havuza verilen hava basıncıdır. Havuz nasıl şişirilir sorusunun yanında basınç değerinden de söz etmek gerekir. Şişme havuz için ihtiyaç duyulan ortalama hava basıncı 0.74 Psi değerinde olmalıdır.
Şişme Havuzlar Hangi Alanlarda Kullanılabilir?
Şişme havuzlar için en uygun alan düz ve pürüzsüz zeminlerdir. Konulacak bölgede keskin ve sivri nesnelerin olmaması gerekir. Havuz nasıl şişirilir sorusuna verilecek cevap havuz pompalarıdır ancak havuzun zemine bağlı ideal bir şekilde şişirilmesi oldukça önemlidir. Şişme havuzun kullanım süresini uzatan bu faktör sayesinde bahçe, teras, banyo, piknik alanlarında tercih edilebilir.
Şişme Havuz Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Günümüzde havuz ücretlerinde ki pahalılık sebebiyle şişme havuzlara talep artmıştır ancak pek çok kişi şişirmeyi bir dert olarak görür. Havuz nasıl şişirilir sorusuna hakim olan kişiler, şişme havuzları sıkça tercih eder.
Farklı boyutlarda ki şişme havuzlar sayesinde yaş grubunuza uygun ürün bulunabilir ancak dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar vardır. İlk olarak havuzun kurulacağı bölgenin ölçülerine uygun şişme havuz seçilmelidir. Kurulumun yapılacağı zeminin düz olması da ayrıca önemlidir. Eğer şişme havuzun içerisindeki su bir günden fazla kullanılacaksa klorlama sağlık açısından önem arz eder.
Şişme Havuz Sorunları ve Onarımları
Şişme havuzlarındaki onarım işlemi sırasıyla uygulanmalıdır. Havuzlarda oluşan deliklerin tespiti için ilk olarak şişme havuz su ile doldurulur. Bunun ardında sabunlu suyla delik olan bölge tespit edilir. İşlemin yapılmasının sebebi sabunlu suyun delikten çıkarken köpük oluşturmasıdır. Bu da deliğin kolayca tespit edilmesini sağlar.
Delik olan yer kirlerden temizlendikten sonra onarım kitinin içerisindeki yama ve yapıştırıcıları kullanın. Yamayı yapıştırdıktan sonra fazla olan yapıştırıcı malzemesini bölgeden uzaklaştırın. Kuruma süresi bir gün ya da bir iki saat arasında değişiklik gösterecektir.
Havuz nasıl şişirilir sorusu kadar merak edilen arıza durumunda nasıl tamir edebilirimin cevabı basittir. Şişme havuzlar vinil adı verilen plastikten üretilmiştir. Yapısı gereği darbelere karşı dayanıklı olan havuzlar arızalanabilir. Ürünle birlikte verilen onarım kitini arıza durumlarında kullanım kılavuzu doğrultusunda kullanabilirsiniz.