Yosun Önleyiciler Ne Sıklıkla Kullanılmalıdır?
Yüzme havuzların da oluşan ve de havuz sahiplerini korku kaplayan en önemli nedenleri ilk sırasında yosunlar gelmektedir. Yosun problemi genelde gerekli olan önlemler alındığı zaman ve havuz kimyasalları ile havuzun bakımı yapıldığı zaman meydana gelmemektedir. Fakat bakımı sürekli ertelenmiş havuzlar da yosunların oluşması son derece normal karşılanmaktadır. Yosunlar havuz da oluşmuş ise havuzu yosunlardan temizlemek bir günde mümkün olmamaktadır. Bataklık şekline gelmiş olan bir havuz da temizlik yapılması son derece zor olmaktadır.
Yosun Nedir?
Yosunlar mikroskobik canlılar arasında yer almaktadır. Bu canlılar havuz suyu içerisinde 24 saat de üreme gerçekleştirerek çoğalması öncelikli olarak havuz suyunun renginin bozulmasına neden olmaktadır. Daha da sonra sayıları giderek artan yosunlar havuzu tamamen kaplamaya başlar. Yosunların havuz suyuna karışması ise oldukça kolay olmaktadır. Yosunlar sporlar aracı ile taşınmasından dolayı, hava yolu ile havuz kenarında ki çimenlerden taşınma yolu ile veya yeşil olan yerlerden gelmektedir. Yosunlar su için de CO2’ yi kullanmaktadır. Bundan dolayıdır ki ortamdaki CO2 çekilmesi ile havuzun PH değeri bazik değere doğru hızlı bir yükseliş gösterir. Havuda bulunan yosunun yeşil, sarı ve de siyah olabilme ihtimalleri çok yüksektir. Bu yosunların arasında yeşil olana sıkça rastlanılabilir. Yeşil renkli yosunun temizlenmesi son derece kolay olmaktadır. Siyah ve de sarı olan yosunlar ise havuza yapışır ve temizlemek çok zor bir hal almaktadır.
Havuzda Yosun Bulunmasının Zararları Nelerdir?
İlk olarak havuzda ki su bulanıklaşmaya başlamaktadır. Bu bulanıklaşmış su havuzun kirli, pis gibi görünmesine neden olur. Böyle bir havuzda yüzen insanlarda kaşıntılar ortaya çıkabilir. Havuzun yüzeyi gittikçe kayganlaşmış bir hal alabilir. Bu olay da havuzu kullanmak da olan insanlarda tehlikeli bir şekil yaratmaktadır. Havuza verilmekte olan klor miktarı gittikçe artışa neden olur. Dezenfektanları soğurma ettikleri dezenfektanın tesirini düşürmektedir. Havuz suyunda çok kötü bir tat ve de renk ortaya çıkmaktadır. Filtre sistemin de yosunlar yüzünden tıkanıklık olur. Havuz da yosun oluşmasını engellemek için ise havuz sezonu açılmadan evvel havuzda yapılması gereken bütün bakımların yapılması gerekir. Dolgu ürünü kullanılması ile de çatlak olan kısımların kapatılması gerekir. Tüm yüzeylerin büyük bir titizlik ile yoğunlama ile temizlenmesi gerekir. Yosun önleyici kimyasallar havuzun bütün yüzeyine sürülmesi gerekir. Yosun önleyicilerin kuruması beklenerek ve kuruduğundan emin olduktan sonra ancak havuzu su ile doldurabilirsiniz. Sezon içinde ise ölü nokta dediğimiz yerler iyi bir şekilde fırçalanmalı ve de vakumlanması gerekmektedir. Serbest klor 1 ppm’ den daha da az olmaması ve de yosun önleyiciler devamlı olarak kullanılması gerekir.
Tema Havuz Yosun Önleyici Kimyasallar
Tema havuz, havuz inşası basamaklarında siz değerli müşterilerinin daima yanınız da olmasının yanı sıra havuzunuzun temizlenmesinde de yanınızda olmaktadır. Yapısında birden fazla havuz kimyasalı satışını sunan şirket aynı anda uzman destekler sağlamaktadır. Yosun önleyicilerin kullanılması ise havuzun temizliği açısından hususiyet sunmaktadır. Karşı takdirde havuz içerisinde yosunlaşma olabilir ve bu da son derece kötü bir görüntüye neden olmaktadır. Tema havuz satışa sunduğu yosun önleyici kimyasallar ile ilgili ayrıntılı bilgileri siz değerli müşterilerimiz ile paylaşmaktayız. Fakat bilgilendirmeye rağmen sizler yardım isterseniz biz Tema havuzu olarak profesyonel ekibimiz ile sizlere yardım sunmaktan memnuniyet duyarız.
Yosun Önleyici Nedir?
Yosun oluşmasını önlemek için kimyasallar havuzda yosun çıkmasını ve de çoğalmasını engel olmaktadır. Tema Havuz da satışı sunulan yosun önleyici kimyasallar bizlerden satın alabilirsiniz. Oldukça elverişli güvencesi vermek de olan Tema Havuz, yosun önleyici kimyasalları sıvı biçimindedir. Bu malzememiz gölet ve de deniz suyu kullanılması için uygun olmaktadır. Dezenfektan katyonik esanslı olmaktadır. Havuz suyunun girilebilir ve de sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. Tema Havuz olarak bu ürünü kullanılması için önerilen, 100 metreküp havuz suyu için 1,5 litre kullanılması gerektiğini tavsiye edilir. Çocukların uzanacağı ve de temas halinde bulunmasından kaçınılması gerekir. Zararlı bir kimyasal ürünü olduğu için göz, cilt ve de kıyafetler temas halinde bulunduğu takdirde hemen bol su ile temas halinde bulunan bölgeyi yıkanması gerekir.
Yosun Önleyici Nasıl Kullanılır?
Yosun önleyici gibi havuz ürünlerinin arasında yerini alan kimyasallar dikkatli bir biçim de yöntemlere göre uygun olarak kullanılması gerek. Bir defa havuz da yosun oluşmuş ise o havuz da yosunun büsbütün temizlenmesi uzun süre sürebilir. İlk olarak havuz içinde bulunan büyük yosunları bir kepçe yardımı ile toparlayabilirsiniz. Havuz bu prosedürden sonrasında su iyice bulanık bir hal alır ve bu da çok kötü bir görünüme neden oldu. Biraz zaman geçtikten sonra havuz suyunun daha önceki gibi göründüğünü fark edeceksinizdir. Şayet havuzunuzun tabanını görünmeyecek kadar daha çok yosun var ise kesinlik ile vakumlama işlemi yapmamanız gerekmektedir. Bu işlem ile yalnızca skimmer filtreniz veya borularınız tıkanır. Saha sonrasında ise havuz berrak temiz hale gelmez ise aynı doz da yeniden şok vermelisiniz. Filtre havuz büsbütün temiz hale gelene kadar sürekli olarak çalıştırmaya devam etmelisiniz. Temizleme prosedürü bittiği zaman havuzun tabanında yosunları görmek mümkün olmaktadır.